Raflama Sistemleri Paletli Raflar
Gereksinimleriniz kadar değişken
- Tüm verilere rahat erişim
- Kolay stok seviyesi takibi
- Yüklerin ağırlık ve boyutlarının yanı sıra depo alanına en iyi uyum
- Farklı yük taşıyıcıların tek tip rafta esnek ve uygun maliyetli depolanması
- Siparişlerin doğrudan alınmasına olanak tanır
Deponuzdaki paletler üzerinde farklı türde mallar mı depolamak istiyorsunuz? Bu durumda STILL palet raflarına bakıyor olduğunuzdan emin olmalısınız. Her bir palete doğrudan erişim ve yüksek güvenlik standartları ile STILL palet rafları, değişken depo gereksinimleri için mevcut olan en iyi çözümdür. Yüksek esnekliği sayesinde bu raf tipi bireysel olarak yapılandırılabilir.
Bize ulaşın
Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
444 667 1
Talepler için: Palet raflama
Lütfen aşağıdaki formu doldurun. Size en kısa süre içerisinde döneceğiz.
Palet raflama sistemlerinin tipik uygulamaları
STILL palet rafları, örneğin Geniş koridor rafları veya Dar koridor rafları / yüksek raflı depolar gibi çok çeşitli depo gereksinimlerini karşılar.
Geniş koridorlu depo
Depolarda palet depolaması için standart çözüm, geniş koridorlu depolardır. Rafların çalışması genellikle karşı dengeli araçlar, erişme araçları veya sipariş toplayıcılar tarafından gerçekleştirilir. Alt seviyeler, manuel transpalet veya elektrikli istif araçları ile kolayca çalıştırılabilir.
- Maliyet açısından verimli depolama
- Konvansiyonel endüstriyel araçlarla rafların kolay kullanımı
- Zemin seviyesinde manuel sipariş toplama
Dar koridorlu depo/yüksek bölmeli depo
Dar koridorlu raflar, depo alanından yüksek oranda yararlanmayı sağlar. Rafların işletimi, genellikle, sipariş toplamanın yanı sıra komple yük taşıyıcılarını depolamak ve almak için dağıtılabilen manuel olarak çalıştırılan VNA (çok dar koridor) araçları/sipariş toplayıcıları tarafından gerçekleştirilir. Büyük kaldırma yükseklikleri nedeniyle, yüksek raflı depolar endüstriyel araçlarla çalıştırılabilir.
- Mevcut zemin alanının ve depo yüksekliğinin verimli kullanımı
- Çok sayıda ürün ve orta ila yüksek ciro için idealdir
- Sipariş toplama için malların taşınmasını gerektirmez
Palet raflama – tasarım
Bir palet rafı, bir raf çerçevesi ve çapraz kirişten oluşur. Raf çerçevesi, zemin ankrajları ile zemine güvenli bir şekilde sabitlenir. Çapraz kirişler raf çerçevesine asılır. Yük ağırlığına bağlı olarak farklı profiller ve malzeme kalınlıkları uygulanır.
Elbette STILL palet rafının tasarımı, bölgesel olarak geçerli standartların ve güvenlik düzenlemelerinin gereksinimlerini karşılar.
Bir dizi isteğe bağlı aksesuar, bireysel güvenliği ve en ideal esnekliği garanti eder. Ara stok ve geçiş koruması, günlük kullanımda yüksek güvenliği garanti eder. Farklı raf seçenekleri, STILL palet rafının daha esnek bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Palet rafları - bileşenler
Destek çerçevesi
Destek çerçevesi, yatay ve çapraz kirişlerle birbirine bağlanan iki destekten oluşur. Çerçeveler cıvatalıdır. Taşıma maliyetlerini en aza indirgemek için çerçeveler yerinde monte edilir.
Mesafe parçaları
Mesafe parçaları, belirli bir mesafede iki rafı birbirine bağlar. Raflara sprinkler sistemi takılıysa, sprinkler borularının montajı için ara parçalar da kullanılır.
Raflar arasındaki mesafe, bölgesel standartlar ve yönetmeliklerle belirlenir, örneğin Almanya'daki endüstriyel güvenlik otoritesi tarafından bölgesel standartlar ve düzenlemeler tarafından belirlenir. Yük çıkıntısı olmayan euro paletler için varsayılan mesafe 200 mm'dir. Sprinkler boruları takılı ise veya yük taşmalarında mesafe ayarlanabilir.
Çapraz kirişler
Çapraz kirişler genellikle her iki ucuna bir kanca kaynaklı kutu tipi profillerdir. Kanca, kirişi çerçeveye tutturmak için kullanılır. İki çapraz kiriş (çift), rafta bir raf oluşturan iki çerçeveyi birbirine bağlar. Çapraz kiriş çiftlerinde paletler depolanır. Bunlar, destek çerçevesine istenilen yükseklikte ayrı ayrı asılabilir.
Palet raflama – ana aksesuarlar
Raf zemini
Rafın daha esnek kullanımını sağlamak için bir dizi farklı raf zemin modeli sunuyoruz. Tüm versiyonlar, üzerine ve içine yerleştirme çözümleri olarak mevcuttur. Örneğin yonga levhalar 38 mm'ye kadar kalınlıklarda mevcuttur. Yük durumuna bağlı olarak, ağ ızgara rafları, ızgara zeminlerle aynı şekilde yerleştirilebilir. Uygulamanız için ideal seçeneği seçmenizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Raf koruması
Rafı olası hasarlara karşı korumak için bir dizi farklı çözüm mevcuttur. Koridorların içinde bir tür çözüm kullanılır, diğeri ise rafın uç yüzünü korumak için kullanılır.
Son yüzdeki desteklerin korunması
Köşe koruması, desteklerin minimum gerekli korumasını garanti eder. Alman BGR 234 yönetmeliğine göre köşe koruması en az 300 mm yükseklikte olmalı ve raftan bağımsız olarak zemine sabitlenmelidir.
Komple raf standını koruyan çarpışma koruması, köşe korumasına bir alternatiftir. Tüm yüz ucuna monte edilmiştir. Çeşitli versiyonları mevcuttur – orta kısım ahşap veya çelikten yapılabilir. STILL genellikle çelik kullanır, çünkü bu malzeme daha esnektir. Ahşabın avantajı, hasar durumunda değiştirilmesinin kolay olmasıdır.